Mag een mening niet meer ?

Ik moet het toch even kwijt.
Als eerste.
Ja ik geloof wel dat er een corona crisis is.
Ja het is besmettelijker dan een normale griep
Ja er gaan mensen dood aan.
Laat dat duidelijk zijn.

Echter zoals jullie weten ben ik het met de maatregelen niet eens. Het is egoïstisch om zoveel angst te creëren en vandaag bij de Jumbo werd mij al weer duidelijk waarom ik dat vind.

Ik was vanochtend onderweg naar mijn werk en ik had geen eten meegenomen dus ik denk ik haal nog even een broodje bij de jumbo.

Na alles gepakt te hebben liep ik naar de kassa en ik hield gepast afstand van mensen ik zag de strepen daarvoor ook op de grond staan en ik hield me daar netjes aan.

Een medewerker van de jumbo zag dat ik nog al gek keek naar die strepen. Hij zei tegen mij. ” Ja meneer die staan er voor u en onze veiligheid.” Ik antwoorde “Dan moet je het er wel mee eens zijn dat deze maatregelen genomen worden en er van overtuigd zijn dat ze ook helpen.”

Dat had ik beter niet kunnen zeggen links en rechts van me kwamen opeens zoveel reacties je bent egoist denk aan de ouderen en zwakkeren. Zoveel angst niet normaal. Echter wat gebeurde er, ik werd opeens bijgestaan door een ouder persoon van achter in de 70. Hij zei tegen de mensen dat ik mijn eigen mening mag hebben. Ik hield me toch aan de regels die er gelden.

Daarnaast kwam hij er ook mee dat hij zelf ook het niet eens is met deze maatregelen. Hij heeft liever dat mensen gewoon doorgaan met hun leven. Hij heeft niet gevraagd om beschermd te worden door de overheid. Als hij beschermd wil worden dan blijft hij zelf wel thuis.

Ik vond dit een hele wijze man.

Ik heb de mensen achter links en naast mij succes gewenst met het leven in angst en heb de beste man bedankt voor zijn bijval.
Het was niet dat mensen mij aan wouden vallen oh nee lichamelijk contact is uit den boze nou. Maar meer dat je ook geen andere mening meer mag hebben.

Lekker blijven leven in angst.
Lekker met zijn allen een grotere afgrond in gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *